Hasan Abdulazim: Muhalif hükümet Suriye’yi böler

13 Mart 2013

YDH- Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif örgüt, muhaliflerin ülkenin kuzeyinde kuracağı geçici hükümete karşı olduklarını açıkladı.

 

YDH-Suriye’de Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu adlı muhalif örgüt, muhaliflerin ülkenin kuzeyinde kuracağı geçici hükümete karşı olduklarını açıkladı.

Suriye içindeki 23 muhalif partiden oluşan Demokratik Değişim için Ulusal Koordinasyon Kurulu Genel Koordinatörü Hasan Abdulazim, Doha’da kurulan Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün söz konusu ettiği geçici hükümet kurma planına Suriye’nin bölünmesine sebep olacağı gerekçesiyle karşı çıktı.

Hasan Abdulazim, haber ajanslarına ve medya kuruluşlarına gönderdiği bildirisinde, Katar’da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün gündeme getirdiği Suriye’nin kuzeyinde bir geçici hükümet kurulması planını reddettiklerini belirterek “böylesi bir adım Suriye’yi bölünmeye götürür” dedi.

Ülke ismi vermeden bazı “uluslar arası çevreleri” Suriye krizinin barışçı yollarla çözümünü engellemekle suçlayan Abdulazim, bu ülkelerin kendi çıkarlarının peşinde olduğunu söyledi.

Mensubu olduğu Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun sorunun çözümüne ilişkin görüşlerini tekrar eden Hasan Abdulazim, “Biz, Suriye’deki sorunun muhaliflerle yönetim yanlılarının uzlaşmayla kuracağı bir geçiş hükümeti aracılığıyla gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Bu hükümet Cenevre bildirisi çerçevesinde kurulmalı ve uluslar arası taraflar da buna destek vermelidir” dedi.