Malik el-Kurdi: YPG’yi atmak için Afrin’e gireriz

18 Mart 2013

YDH- Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Malik el-Kurdi, kendilerine bağlı militanların Afrin kentine gireceklerine ilişkin haberleri doğruladı.

 

YDH-Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Malik el-Kurdi, kendilerine bağlı militanların Afrin kentine gireceklerine ilişkin haberleri doğruladı.

Welatinet’in haberine göre Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Malik el-Kurdi, kendilerine bağlı silahlı güçlerin PYD’nin askeri kanadı olan YPG’yi kentten temizlemek için Afrin kentine girebileceğine ilişkin haberleri teyit ederek kentteki bazı Kürt grupların da kendilerine destek vereceğini söyledi.

Haberde Özgür Suriye Ordusu Komutan Yardımcısı Malik el-Kurdi’nin Rudav’a verdiği demecinde “Bizim açımızdan PKK ile PYD’nin hiçbir farkı yoktur, ikisi de Suriye rejimi tarafından yaratılmıştır” dedi.

Salih Müslim liderliğindeki PYD’yi de tehdit eden Malik el-Kurdi, “PYD bu hassas şartlarda tutumunu netleştirmeli ve devrime katılmalıdır, aksi takdirde Özgür Suriye Ordusu onları engelleyecektir” dedi.

Öte yandan Batı Kürdistan Konseyi Üyesi İsa Haso, Malik el-Kurdi’nin açıklamalarına tepki göstererek “Özgür Suriye Ordusu’nun Kürt bölgelerine girme cesareti olsaydı, bunu şimdiye kadar çoktan yapardı. Bu bölgeler bizim elimizdedir, buralara hiç kimse giremez. Buralara barış için gelenlerin başımızın üstünde yeri var; ama Kürt bölgelerine savaşmaya gelenler karşılarında bizi bulur” dedi.