Gassan Hito: Suriye ordusu silah bıraksın

19 Mart 2013

YDH- Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgüt tarafından başbakan seçilen Gassan Hito, Şam yönetimiyle müzakerelere oturmayacaklarını söyledi.

 

YDH-Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgüt tarafından başbakan seçilen Gassan Hito, Şam yönetimiyle müzakerelere oturmayacaklarını söyledi.

Rusya el-Yovm’un haberine göre dün İstanbul’da Katar’a ait Retaj Royale otelinde Ulusal Koalisyon üyeleri tarafından başbakanlığa seçilen Gassan Hito, düzenlediği ilk basın toplantısında Şam yönetimi ile müzakereye oturmayacaklarını açıkladı.

Ulusal Koalisyon tarafından seçilen hükümetinin ilk hedefinin Şam yönetimini devirmek olduğunu belirten Hito, ellerindeki tüm imkan ve araçları bu yönde kullanacaklarını söyledi.

25 yıl boyunca, Amerika’daki çeşitli şirketlerde yöneticilik yapan Gassan Hito, Şam yönetimiyle müzakere etmeyeceklerini belirterek Suriye ordusunun silah bırakması gerektiğini söyledi.

Daha önce Suriye yönetimiyle görüşebileceğini söyleyen Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib ise uluslar arası toplumu Suriye krizine duyarsız kalmakla suçladı ve Suriye’de bir bölgesel ve uluslar arası savaşın başlamakta olduğunu öne sürerek “tüm taraflar ülkemizden çekilmelidir” dedi.