Suriyeli isyancılara verilen silahlarda büyük artış

28 Mart 2013

YDH- Amerika’nın bölgedeki müttefiklerinin Suriye’deki silahlı gruplara yaptıkları silah yardımlarında son dört haftada büyük artış yaşandığı bildirildi.

 

YDH- Amerika’nın bölgedeki müttefiklerinin Suriye’deki silahlı gruplara yaptıkları silah yardımlarında son dört haftada büyük artış yaşandığı bildirildi.

Associeted Press (AP) haber ajansı, askeri uzmanlara dayandırdığı haberinde Suriye yönetimine karşı olan bölge ülkelerinin Suriye’deki silahlı gruplara gönderdikleri silah miktarında büyük artış olduğunu bildirdi.

Haberde bir Arap ülkesindeki üst düzey bir askeri yetkilinin Suriye’deki silahlı gruplara Ürdün, Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar aracılığıyla geniş çaplı silah desteğinde bulunulduğu belirterek Amerika ve diğer Batılı ülkelerin de bu gizli silahlandırma operasyonuna danışmanlık yaptığını söylediği iki askeri uzmanla bir diplomatın da bu resmi yetkilinin sözlerini doğruladıkları bildirildi.

AP’ye demeç veren Arap askeri yetkili, Ürdün ve Türkiye’ye gönderilen silah kargolarının sayısının son dört hafta içerisinde iki kat arttığını söylemekle birlikte gönderilen silah miktarı konusunda ayrıntı vermedi.

AP’ye açıklamada bulunan kaçak silah uzmanı iki askeri uzman da Suriye’deki silahlı gruplara daha önce sahip olmadıkları güçlü tanksavar füzelerinin verildiğini ifade etti.

İsminin ve ülkesinin açıklanmasını istemeyen Arap askeri yetkili, isyancıların Şam’ı ele geçirmelerini sağlamak üzere büyük bir planın söz konusu olduğunu belirterek isyancıların artık Şam’a ve diğer cephelere ilerleyebilmelerini sağlayacak gerekli araçlara sahip olduğu yönünde bir düşünceden söz etti.

Planın ayrıntılarına ilişkin bilgi vermeyen askeri yetkili, hazırlık aşamasında olan bu planın sonuçlarının birkaç gün ya da birkaç hafta içerisinde belli olacağını söyledi.