ÖSO'dan halka Şam'ı boşaltın tehdidi

30 Mart 2013

YDH- Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Duma Şehitleri Birliği, yakında Şam'da çetin bir savaşın başlayacağını belirterek, halktan Şam'ı boşaltmasını istedi.

 

YDH- Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Duma Şehitleri Birliği, yakında Şam'da çetin bir savaşın başlayacağını belirterek, halktan Şam'ı boşaltmalarını istedi.

Duma Şehitleri Birliği, Şam'da çetin bir savaşın başlayacağını belirterek, Şam'da yaşayan Suriyelilerden evlerini terk edip "kurtarılmış bölgelere" gitmelerini istedi.
  Video paylaşım sitesi You Tube'da, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Duma Şehitleri Birliği adına yayıman videoda Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in öldürüldüğü iddia edilerek, Suriye askerlerinden Özgür Suriye Ordusu'na teslim olmaları çağrısında bulunuldu.   Duma Şehitleri Birliği'nin bir diğer çağrısı ise başkent Şam'da yaşayan Suriyelilereydi. İlerleyen günlerde Şam'da çetin bir savaşın başlayacağı tehdidinde bulunan ÖSO komutanı, Suriyelilerden Şam'ı terk etmeleri için 3 gün süre verdi.
  Çok sayıda Suriyeli, diğer bölgelerde yaşanan sıcak çatışmalardan ötürü evlerini terk ederek, daha sakin olan Şam'a taşınmıştı.
  Şarkul Avsat gazetesinin haberine göre Özgür Suriye Ordusu, 26 Mart'tan beri başta Emevi Meydanı'nın olduğu Beramke olmak üzere Şam merkeze 5 km mesafedeki Sidi Mikdad mahallesinden havan topu fırlatmaya başlamıştı.
  Havan toplarından birisinin Emevi Meydanı'ndaki Şam Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne isabet etmesi sonucunda 15 öğrenci ölürken çok sayıda öğrenci de yaralanmıştı.   New York Times gazetesi, Amerikan istihbarat servisi CIA'nın koordinasyonu ile Suudi Arabistan ve Katar tarafından finanse edilen çok sayıda silahın Türkiye üzerinden Suriye'deki silahlı gruplara teslim edildiğini bildirmişti.