İsrail: Mısır’ın durdurduğu gemi İran’a ait

04 Nisan 2013

YDH- Mısır medyasının, İsrail'in Eilat limanından kalktığını ve Afrika'ya silah götürdüğünü belirttiği gemiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

 

YDH- Mısır medyasının, İsrail'in Eilat limanından kalktığını ve Afrika'ya silah götürdüğünü belirttiği gemiyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Yedioth Ahronot  gazetesinin Anadolu Ajansını kaynak gösterdiği haberine göre Mısır Deniz Kuvvetleri, 60 bin silah, AK-47S, RPG ve çok sayıda askeri mühimmatın bulunduğu İran'a ait gemiyi ele geçirdi.

Haaretz gazetesi de yine Anadolu Ajansı’na dayandırdığı haberinde, Mısır Deniz Kuvvetleri'nin İran'a ait gemide on binlerce silahı ele geçirdiğini duyurdu. Haberde, aralarında Kalaşnikof keskin nişancı silahlarının da bulunduğu 62.283 adet silahın ele geçirildiği belirtildi.

Bir Afrika ülkesi olan Togo bandıralı geminin Mısır limanlarından birisine doğru hareket ettiğini belirten kaynaklar, gemi mürettebatının soruşturma için Mısır Deniz Kuvvetleri tarafından alıkonulduklarını açıkladı. Kaynaklar, geminin Afrikalı bir güvenlik şirketi tarafından kiralandığını ileri sürdü.

Mısır'da yayımlanan el-Ahram gazetesi de Anadolu ajansına dayandırdığı haberinde, geminin dün akşam ele geçirildiği ve silah yüklü geminin İran'a ait olduğunu yazdı.

İsrail Kanal 10 televizyonu ise İran'a ait 40 tonluk silah yüklü geminin, Suriye ya da Gazze'ye gittiğini iddia etti. İsrailli yetkililer, söz konusu haber üzerine herhangi bir yorumda bulunmadılar.