Ebu’l- Futuh’tan Mısır yönetimine sert eleştiri

07 Nisan 2013

YDH- “Güçlü Mısır” partisi lideri Abdulmunim Ebu’l- Futuh, güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan gösterilere müdahalesini eleştirdi.

 

YDH-“Güçlü Mısır” partisi lideri Abdulmunim Ebu’l- Futuh, güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan gösterilere müdahalesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylarından ve eski Müslüman Kardeşler örgütü üyesi Abdumunim Ebu’l- Futuh, bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Mısır güvenlik güçlerinin 6 Nisan Hareketi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan gösterilere yönelik müdahalesini sert sözlerle eleştirdi.

Ebu’l- Futuh, “Güvenlik güçlerinin Yüksek Yargı Divanı önünde yapılan barışçı gösterilere saldırısı kabul edilemez açık bir saldırıdır. Yaşanan olaylar bu rejimin ve güvenlik servisinin sadece ezip sindirmeye inandığını göstermektedir” dedi.

Abdulmunim Ebu’l- Futuh, aralarında Güçlü Mısır partisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda göstericinin saçma kurşunlarıyla yaralandığını belirterek barışçı bir gösteriye yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dünkü gösterilere saldırı emri veren siyasi ya da bürokratik yetkililerin cezalandırılması gerektiğini belirten Ebu’l- Futuh, “Güçlü Mısır partisi başka bir kisveyle yeniden bir güvenlik rejimine dönülmesine izin vermeyecektir, bu devrim tüm baskıcı yönetimlerden kurtuluncaya kadar sürecektir” dedi.