Suriyeli Dürzilerden Canbolat’a tepki

09 Nisan 2013

YDH- Suriyeli Dürziler, Lübnanlı Dürzi Lider Velid Canbolat’ın Şam yönetimini destekleyen Dürzilerin kanı helaldir şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

 

YDH-Suriyeli Dürziler, Lübnanlı Dürzi Lider Velid Canbolat’ın Şam yönetimini destekleyen Dürzilerin kanı helaldir şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Suriyeli Dürziler, Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat’ın “Suriye rejimini destekleyen Dürzilerin kanı mubahtır” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdiler.

Dürzi şeyhlerin Velid Canbolat’ın açıklamasına tepki göstererek ülke dışından kendileriyle ilgili verilen her türlü fetvayı ve siyasi açıklamayı reddettiklerinin belirtildiği haberde Dürzilerin “bir Suriyeli olarak Suriye yönetimini savunmaya devam edeceğiz” dediği nakledildi.

Şam’ın Cermana bölgesindeki Dürzi Şeyhlerden Semir Karkut, “Canbolat, kendisiyle hiçbir bağlantısı olmayan kişiler hakkında fetva veriyor. Biz, hoşgörüye ve barışa davet eden kişileri kendimiz için bir temsilci olarak görüyoruz” dedi.

Suriye’nin Suveyda kentinde yaklaşık yarım milyon, Şam’ın Cermana bölgesinde de on bin civarında Dürzi’nin yaşadığı bildiriliyor.