Hamas: Büyük bir maddi krizle karşı karşıyayız Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
FİLİSTİN
09 Nisan 2013 · 01:00

Hamas: Büyük bir maddi krizle karşı karşıyayız

YDH- Hamas liderlerinden Salah Berdavil, Hamas'ın büyük bir mali krizle yüz yüze olduğunu açıkladı.

 

YDH- Hamas liderlerinden Salah Berdavil, Hamas'ın büyük bir mali krizle yüz yüze olduğunu açıkladı.
  Hamas'ın önde gelen liderlerinden Salah Berdavil, Arap devletlerin devrimlere destek olmakla meşgul olması ve İran'ın Hamas'a verdiği mali desteği sınırlandırmasından ötürü Hamas'ın büyük ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.   Berdavil, AFP'ye yaptığı açıklamasında, "Arap ve Batı devletleri, Hamas'a yapacakları mali ve siyasi desteği, Hamas'ın Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarını kabul etmesine bağlamasından, Arap devletlerin devrimlere destek vermekle meşgul olmasından, Suriye'de yaşananlardan ötürü İran'ın da Hamas'a yaptığı yardımları sınırlandırması ve İran'la yaşanan görüş ayrılıklarından ötürü Hamas bugün büyük bir maddi kriz içerisindedir" dedi.
  Berdavil "Hamas'a yapılan mali destek, zor bir merhaleden geçiyor. Parayı bankalar aracılığıyla gönderme imkanımız yok. Mısır'a açılan Rafah sınır kapısı da cüz'i bir şekilde açık" dedi.   Hamas'ın mali krizden ötürü zaruri olmayan bazı etkinlikleri iptal ettiğini belirten Berdavil, mali krizin Hamas'taki direniş ve siyasi duruşu etkilemediğini, mümkün olan tüm yollarla direnişi desteklemeye devam ettiklerini kaydetti.
  Buna ilave olarak Berdavil, geçtiğimiz hafta Kahire'de seçilen Hamas'ın Siyasi Büro'sunun, Arap devrimleriyle köprülerin kurulması ve Arap halkların kurtuluş savaşına katkısının sağlanması gibi zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.
Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 26.09.2026 02:56 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/11707/hamas-buyuk-bir-maddi-krizle-karsi-karsiyayiz