El Hatib: El Kaide’nin düşünce tarzı bize uygun değil

10 Nisan 2013

YDH- Ulusal Koalisyon adlı Suriye karşıtı örgütün istifa eden başkanı Muaz el-Hatib, el-Kaide’nin düşünce tarzının kendilerine uygun olmadığını söyledi.

 

YDH-Ulusal Koalisyon adlı Suriye karşıtı örgütün istifa eden başkanı Muaz el-Hatib, el-Kaide’nin düşünce tarzının kendilerine uygun olmadığını söyledi.

Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre Ulusal Koalisyon adlı Suriye karşıtı örgütün istifa eden başkanı Muaz el-Hatib, dün Irak el-Kaide’si ile birleştikleri açıklanan Nusra Cephesi adlı örgütün düşünce tarzının Ulusal Koalisyon’la bağdaşmadığını söyledi.

Muaz el-Hatib, örgütün başkanlığını yaptığı aralık ayında Nusra Cephesi’ni Suriye devriminin bir parçası olarak nitelemiş ve Amerika’nın bu örgütü terör örgütleri listesine eklemesini eleştirmişti.

Haberde Muaz el-Hatib’in bir sosyal paylaşım sitesindeki kendi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada el-Kaide’nin düşünce yapısının Koalisyon’la bağdaşmadığını belirterek silahlı gruplardan tutumlarını netleştirmesini istediği bildirildi.

Irak el-Kaide’sinin Lideri Ebubekir el-Bağdadi, dün yayımlanan sesli mesajında Nusra Cephesi’nin Irak el-Kaide’sinin bir parçası olduğunu açıklamıştı.