El-Hatib: El-Kaide'ye istihbarat örgütleri yön veriyor

16 Nisan 2013

YDH- Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip, dün İstanbul'da yaptığı konuşmasında, el-Kaide'ye yabancı istihbarat örgütlerinin sızdığını belirterek, Suriyelilerin el-Kaide'den uzak durmalarını istedi.

 

YDH- Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib, dün İstanbul'da yaptığı konuşmasında, el-Kaide'ye yabancı istihbarat örgütlerinin sızdığını belirterek, Suriyelilerin el-Kaide'den uzak durmalarını istedi.
  El-Cezire TV tarafından canlı yayımlanan konuşmasında Muaz el-Hatib, Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed el-Colani'nin el-Kaide lideri Eymen Zevahiri'ye biatına işaretle, Suriyelilerin vesayet altına alınmaya çalışıldığını söyledi.
  El-Hatip, konuşmasına şöyle devam etti: 
  "Biz, dışarıdan bu tür fikirlere karşıyız. el-Kaide örgütünün fikri bize uygun değil. Suriye, mutedil İslami algının kaynağıdır. Suriye'den İbn Teymiye, Şeyh İbn Arabi, İmam Gazali ve daha niceleri çıkmıştır. Bizim alimlerimiz var, hiç kimsenin halkımıza dinini öğretmesine ihtiyacımız yok. 
  Bazıları, Suriyeli gençlere tuzak kuruyor. Bedeli ne olursa olsun bunu açıklayacağım. Bu sözlerim tüm Suriyelilere özellikle de Nusra Cephesi'deki samimi mücahitlere ulaştırılsın. Irak el-Kaide'si üç kısımdan oluşuyor. İki tanesi büyük, bir tanesi ise küçüktür. 
  Birinci kısmını Afganistan'da Abdullah Azzam'la cihada başlayanlar oluşturuyor. Fakat oradaki cihada çok sayıda el değdi ve onlarca istihbarat örgütü oradaki oluşumlara sızdı. Şimdi daha fazla detaya girmek istemiyorum. 
  İkinci kısım ise azdır. Bu kısım ise Suriye istihbaratı tarafından oluşturuldu. Ebu Ka'ka adında birisi önderlik yapıyordu bu oluşuma. Özellikle de Halep'teki gençleri aldatarak Irak'a götürdü. Orada kim olduğu ortaya çıkınca öldürülmek üzereydi ki Suriye'ye dönmek zorunda kaldı. Şam'a dönünce 50 kişilik başka bir grup oluşturdu. Kim olduğu yine ortaya çıkınca Suriye istihbaratından onları tutuklanmasını istedi. 50 kişiden sadece bir tanesi kurtulabildi. Onun akıbetini ise bilmiyorum.
  Üçüncü ve diğer büyük kısım ise tehlikeli olup, İran istihbaratına tabidir. Operasyonlarına İran'ın yön verdiği ve İran tarafından beslenen bu örgüt, Irak'ta Amerika'dan daha fazla Ehli Sünnet mensubunu öldürdü. 
  Gençler! Sizi, düşündüğüm için bunları söylüyorum. Kararlarınızda özgürsünüz ama sizin için hazırlanan büyük tuzağın farkında olun. el-Kaide'yle ilişkilerinizi kesiniz. En küçüğünden büyüğüne kadar el-Kaide örgütünün liderleriyle ilişkilerinizi kesiniz.
  Suriye'nin bazı bölgelerinde sigara içmek haram kılındı. Ben de sigaranın haram olduğunu düşünüyorum. Fakat bu konuyla mı başlanır. Bazı bölgelerde kadınları hicaba zorladılar. Ey kardeşim! Bu konu, insanların kanaatlerine bağlıdır. Dinde zorlama yoktur.  Bu tür konularda geniş ufuk sahibi olmak gerekiyor."