Irak’ta zorunlu askerlik için yasa hazırlığı

16 Nisan 2013

YDH- Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu, Kürdistan Bölgesi’ni de içerecek şekilde zorunlu askerlik uygulaması için yasa taslağı hazırlamaya başladı.

 

YDH-Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu, Kürdistan Bölgesi’ni de içerecek şekilde zorunlu askerlik uygulaması için yasa taslağı hazırlamaya başladı.

Kurdpress haber ajansı, Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonunun zorunlu askerlik için yasa taslağı hazırladığını bildirdi.

Komisyon Üyesi Hamid Mutlak, zorunlu askerliğin Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere Irak’ın tümü için geçerli olacağını açıkladı.

Kürdistan Bölgesinde yayımlanan Handan gazetesine demeç veren el-Irakiye İttifakı üyesi Hamid Mutlak, zorunlu askerlik uygulaması için yasa hazırlığına başladıklarını belirterek öngördükleri yasada askere alınan gençlere aylık maaş ödemesi yapılacağını söyledi.

Irak’ta daha önce yürürlükte olan zorunlu askerlik uygulaması, Saddam Hüseyin yönetiminin devrilmesinden ve ordunun dağıtılmasından sonra ortadan kalkmıştı.