El Arabiya: Özgür Suriye Ordusu yerinde sayıyor

16 Nisan 2013

YDH- Suudi Arabistan'ın Dubai'den yayın yapan haber kanalı el-Arabiya, Özgür Suriye Ordusu'nun herhangi bir askeri başarı elde edemediğini duyurdu.

 

YDH- Suudi Arabistan'ın Dubai'den yayın yapan haber kanalı el-Arabiya Televizyonu, Özgür Suriye Ordusu'nun 3 aydır yerinde saydığını, herhangi bir askeri başarı elde edemediğini duyurdu.

El-Arabiya TV'de bugün yayımlanan Hades el-Yevm programının sunucusu Necva Kasım, Şam'a doğru yönelişini sürdürme ve bazı bölgelerdeki sınırlı başarıların dışında Özgür Suriye Ordusu'nun 3 aydır konumunu koruduğunu, kayda değer bir askeri başarı elde edemediğini söyledi.
  Türkiye'de yaşayan ÖSO Komutanı Selim İdris, Özgür Suriye Ordusu'nun 3 aydır neden ilerleme sağlayamadığı sorusuna şöyle yanıt verdi: Siz de biliyorsunuz ÖSO, düzenli bir orduya karşı mücadele ediyor. Suriye Ordusu, bölgedeki ve dünyadaki en güçlü ordulardan birisidir. Suriye Ordusu, zırhlı araç ve uçak başta olmak üzere her türlü imkana sahip.  ÖSO askerleri ise bu askeri güce karşı, basit klasik silahlarla mücadele etmektedir. Daha önceden de bir çok kez söylediğimiz gibi biz, ağır silahlardan yoksunuz.    Buna karşılık Rusya ve İran, Suriye Ordusu'na modern ve ağır her türlü silahı veriyor. Teknik ve istihbari destek veriyorlar. Hizbullah ve Maliki'nin savaşçıları, Suriye'deki savaşa katılıyor. Bunu, sorumluluktan kaçmak için söylemiyoruz. Fakat bunlar, hakikat. Suriye yönetimiyle savaşımız uzun sürecek, bunun farkındayız."
  Selim İdris'in "Suriye Ordusu, Rusya ve İran'dan istihbarat desteği alıyor" sözü üzerine araya giren sunucu Kasım, "Siz de çok önemli istihbarat desteği alıyorsunuz" dedi. Buna karşı İdris "Bize, hiçbir istihbarat desteği gelmiyor" dedi. Kasım ise "Medyada, size uydudan çekilmiş fotoğraflı istihbarat desteği verildiği iddia ediliyor. Aynı zamanda size askeri eğitim veriliyor. Buna siz açıklık getirin" dedi. İdris ise "Bize, kayda değer bir destek verilmiyor" demekle yetindi.
  El-Arabiya'nın haberine göre Şam'a bağlı Berzz ve Yermuk kampında şiddetli çatışmaların yaşanmasına rağmen, her iki taraf da diğerine karşı bir üstünlük sağlayamadı. ÖSO'nun Kefer Susa'daki emniyet merkezlerini hedef alan saldırıları, bir kaç havan topunun bölgeye isabet etmesiyle sınırlı kaldı. Cobar'da da çatışmalar aylardır sürerken, ÖSO'nun Abbasiyin meydanına ilerleyişi durduruldu.  El-Hacer el-Esved'de de çatışmalar devam ederken, ÖSO kayda değer bir başarı elde edemedi. El-Kabun da ise ÖSO, Suriye Ordusu'nun saldırılarına karşı koymaya çalışıyor. Daraya, Zamalke, Irbin ve Harasta'da da durum farklı değil.