Ürdün’e 200 Amerikan askeri gönderildi

18 Nisan 2013

YDH- Ürdün hükümeti, Suriye’de yaşanan durumun kötüleşmesi üzerine 200 Amerikan askerinin Ürdün’e gönderildiğini açıkladı.

 

YDH-Ürdün hükümeti, Suriye’de yaşanan durumun kötüleşmesi üzerine 200 Amerikan askerinin Ürdün’e gönderildiğini açıkladı.

El Alem televizyonunun haberine göre Ürdün’ün İçişleri’nden ve enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı Muhammed el-Mumini, 200 Amerikan askerinin Ürdün’e gönderildiğini belirterek Amerikan askerlerinin iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliği anlaşması çerçevesinde ülkede bulunduğunu söyledi.

Amerika ile Ürdün arasındaki işbirliği ve koordinasyona dikkat çeken Ürdünlü Bakan, 200 Amerikan askerinin Ürdün’e ne zaman geleceği konusunda açıklama yapmadı.

Amerikan Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerikan Senatosu Silahlı Kuvvetler Komisyonunda yaptığı konuşmada  Ürdün ordusuna eğitim vermek ve Suriye’deki kimyasal silahların korunması için muhtemel bir operasyonda kullanılmak üzere Ürdün’de bulunan askeri birliklerinin takviye edileceğini açıklamıştı.

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesi, geçtiğimiz ay, Amerikan askerlerinin Suriye’deki silahlı gruplara eğitim verdiğini belirtmiş ve Ürdünlü bir askeri kaynağın Amerikalıların öncülüğünde verilen eğitimlere İngiliz ve Fransız askeri uzmanlarının da katıldığını söylediğini aktarmıştı.