Batı, Suriyeli muhaliflere yeni örgüt kurmak istiyor

22 Nisan 2013

YDH- Suriyeli muhalif liderlerden Kemal Lebvani, Batılı ülkelerin Suriyeli muhaliflere silahlı gruplarla daha yakın ilişkide olacak yeni bir örgüt kurmak istediğini açıkladı.

 

YDH-Suriyeli muhalif liderlerden Kemal Lebvani, Batılı ülkelerin Suriyeli muhaliflere silahlı gruplarla daha yakın ilişkide olacak yeni bir örgüt kurmak istediğini açıkladı.

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün liderlerinden Kemal Lebvani, el-Arabiya televizyonuna verdiği demeçte Muaz el-Hatib’in istifasının Ulusal Koalisyon’un Suriye’deki gelişmelerle ilgili rolünün sona erdiği anlamına geldiğini söyledi.

Batılıların Suriye’deki silahlı gruplarla daha yakın ilişkide olacak bir muhalif örgüt kurmaya çalıştığını belirten Lebvani, Ulusal Koalisyon içinden bazı kişilerin dahil olduğu yeni bir siyasi grubun kurulabileceğini söyledi.

Daha önce istifa ettiği halde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland tarafından görevini sürdüreceği belirtilen Muaz el-Hatib, 20 Nisan’da İstanbul’da yapılan Dostlar toplantısının ardından yeniden istifa etti.

Muaz el-Hatib, istifası sonrasında Şam temsilcisi olarak kalmaya devam edeceğini açıkladı.