Maliki’den rest, Kürt bakanlara zorunlu izin

23 Nisan 2013

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, zorunlu izne gönderdiği dışişleri ve ticaret bakanlarının yerine geçici bakanlar atadı.

 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, zorunlu izne gönderdiği dışişleri ve ticaret bakanlarının yerine geçici bakanlar atadı.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’yi zorunlu izne göndererek dışişleri bakanlığına geçici olarak yardımcısı Hüseyin Şehristani’yi atadı.

AFP’ye demeç veren ve isminin açıklanmasını istemeyen Irak hükümetinden bir kaynak, “Başbakan Maliki, Hoşyar Zebari’ye zorunlu izin vererek Dışişleri Bakanlığına yardımcısı Hüseyin Şehristani’yi atama kararı aldı” dedi.

Kaynaklar, Başbakan Nuri el-Maliki’nin ayrıca Ticaret Bakanı Hayrullah Hasan Babekr’i de zorunlu izne ayırarak Adalet Bakanı Hasan Şimmeri’yi geçici olarak Ticaret Bakanlığına atadığını ifade etti.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, yeni bütçenin kabul edildiği mart ayından bu yana bakanlar kurulu toplantılarını protesto eden Kürt bakanlara kabineye dönme çağrısı yapmış; görevine dönmeyen bakanların yerine yeni atamalar yapacağını açıklamıştı.