Nusra Cephesi: Beyrut’u ateşe veririz Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
26 Nisan 2013 · 01:00

Nusra Cephesi: Beyrut’u ateşe veririz

YDH- El Kaide örgütünün Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi adlı örgüt, Hizbullah’ın Suriye’deki olaylara müdahale ettiğini öne sürerek Beyrut’u yakmakla tehdit etti.

 

YDH-El Kaide örgütünün Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi adlı örgüt, Hizbullah’ın Suriye’deki olaylara müdahale ettiğini öne sürerek Beyrut’u yakmakla tehdit etti.

El Ahram gazetesi ile el-Alem televizyonunun haberine göre Nusra Cephesi, bir bildiri yayımlayarak Hizbullah’ın Suriye’deki çatışmalara müdahale ettiği yönündeki iddialarını tekrarladı ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ı Hizbullah’ı engellemesi için uyardıklarını belirtti.

Nusra Cephesi, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’a Hizbullah’ın Suriye’ye müdahale etmesini engellemesi için 24 saat süre verdiklerini belirterek istekleri bu süre içerisinde karşılanmazsa Beyrut’u ateşe verecekleri tehdidinde bulundu.

Bu tehdit üzerine açıklamada bulunan Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ise Hizbullah’ın Suriye’deki çatışmalara doğrudan katıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak “Hizbullah güçleri yalnızca sınır bölgelerindeki Lübnan köylerinde buradaki halkı korumak için bulunuyor, Suriye içerisindeki askeri operasyonlara hiçbir şekilde katılmıyor” dedi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 14.09.2026 17:48 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/11764/nusra-cephesi-beyrut-u-atese-veririz