Mahmud Zahhar’dan Katar’a sert eleştiri

10 Mayıs 2013

Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Filistin ve İsrail arasında toprak değişimi öneren Katar Başbakanı Hamad bin Casim’i sert sözlerle eleştirdi.

 

YDH- Kudsu’l Arabi gazetesinin bildirdiğine göre Gazze İslam Üniversitesinde bir konuşma yapan Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, İsrail’le Filistin arasında toprak değişimi öneren Katar yönetiminden Filistin’den ellerini çekmesini istedi.

Mahmud ez-Zahhar, Katar’ın din görevlisi Yusuf el-Karadavi’nin Gazze ziyaretiyle aynı güne denk gelen konuşmasında şunları söyledi.

“Hamad bin Casim’e sesleniyorum, bugünlerde senden bedavadan tavizler ve siyasi saçmalıklar duyuyoruz. Sana ve seninle birlikte Amerika’ya giden heyete diyoruz ki eğer bu sizin görüşünüz ise Filistin meselesinden elinizi çekin. Biz bu meselede sizden daha öncelikli ve daha fazla hak sahibiyiz. Biz, her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız ve sonunda da kesinlikle zafere ulaşacağız.  

Kudsu’l Arabi gazetesi, Hamas’ın Katar’da yaşayan liderleriyle ciddi görüş ayrılıkları içinde olduğunu belirttiği Mahmud ez-Zahhar’ın toprak değişimi konusunda da şunları söylediğini bildirdi.

“Biz asla her ikisi de biza ait olan toprakların takasını kabul etmeyeceğiz. 1948 yılında işgal edilen topraklar da bize aittir. O halde bize ait olan bu toprakları, 1967’de işgal edilen topraklarla takas etmeyeceğiz. Bu toprakların tamamı Filistinlilere aittir. Biz böylesi bir uzlaşma planını reddediyoruz, bu topraklar orada yaşayan sahiplerine aittir ve bu değiştirilemez bir ilkedir.”