Suriye ordusu Kusayr’da

19 Mayıs 2013

Suriye güvenlik güçlerinin civar bölgelerini kontrol altına alarak kuşattığı stratejik öneme sahip Kusayr kentine bugün birkaç koldan girdiği bildirildi.

 

YDH- Lübnan’ın Neşra haber ajansı, Kusayr kentine giren Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını; ancak ordunun kentin büyük bir bölümünü ele geçirdiğini bildirdi.

Silahlı grupların Suriye ordusunun etkili operasyonları karşısında kentin kuzeyine doğru çekildiği; ancak güvenlik güçleri tarafından kuşatma altında tutuldukları belirtildi.

Silahlı gruplar tarafından kazılmış çok sayıda tünelin Suriye ordusu tarafından imha edildiği ve çok sayıda militanın öldürüldüğü belirtilirken, Suriye devlet televizyonu da güvenlik güçlerinin bir kiliseyi, kültür merkezini, belediye binasını ve kent meydanını silahlı gruplardan temizlediğini duyurdu.

Devlet televizyonuna açıklamada bulunan bir askeri yetkili, ordunun Lübnan sınırındaki Kusayr kentine birçok koldan girdiğini el-Kaide’ye ait birçok sığınağı tahrip ettiğini ve 70’ten fazla militanın da öldürüldüğünü söyledi.

Lübnan’ın OTV televizyonu da Suriye ordusunun silahlı grupların telsizlerini devre dışı bırakarak iletişimlerini kestiğini belirterek çok sayıda militanın da güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.

Lübnan sınırındaki stratejik öneme sahip Kusayr’ın Suriye ordusunun kontrolüne geçmesi durumunda, silahlı grupların Lübnan bağlantısının önemli ölçüde kesileceği bildiriliyor.