PYD: Tutukladığımız kişiler Kürdistan’da askeri eğitim almıştı

21 Mayıs 2013

Suriye’deki en etkili Kürt grubu olan PYD, tutukladıkları KDP üyelerinin, Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde askeri eğitim almış kişiler olduğunu açıkladı.

 

YDH-Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) mensup 74 kişiyi tutukladığı için Irak ve Suriye KDP’leri tarafından sert eleştirilere maruz kalan Salih Muslim liderliğindeki PYD, tutuklamalarla ilgili açıklama yaptı.

Kendilerine bağlı YPG adlı milisler tarafından tutuklanan 74 kişinin Irak’ın Kürdistan Bölgesinde askeri eğitim almış kişiler olduğunu belirten PYD, Erbil yönetiminin Suriye’deki KDP yanlılarına silah ve askeri eğitim vererek Suriye’ye gönderdiğini ifade etti.

PYD, Halk Savunma Güçleri (YPG) tarafından tutuklanan 74 kişinin silahlı olarak Suriye’ye geçmeye çalışırken tutuklandığını açıkladı.

Suriye KDP’sine mensup kişilerin tutuklanmasına tepki gösteren Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü, PYD’yi Kürt partilerinin mensuplarını kaçırmakla ve öldürmekle suçladı.

PYD’nin Erbil Temsilcisi Dr. Cafer, Irak Kürdistan Bölgesinde askeri eğitim aldıktan sonra Suriye’nin Kürt bölgelerine gizlice geçmeye çalışan 74 kişinin YPG milisleri tarafından tutuklanmasından sonra Kürdistan Bölgesi’nin siyasi bir kararla Suriye sınırını kapattığını söyledi.