Irak’ta dört bakan değişiyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
09 Şubat 2006 · 01:00

Irak’ta dört bakan değişiyor

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki kabinesinde dört bakanın değişeceği; ama Petrol

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki kabinesinde dört bakanın değişeceği; ama Petrol Bakanlığı’nda herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

 

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Başbakan Nuri el-Maliki, kabinede yapacağı değişiklikler çerçevesinde dört bakanın değiştirileceğini açıkladı ve kabine revizyonunun dört bakanın değiştirilmesiyle sınırlı kalacağını söyledi.

 

Değişiklik yapılacak bakanlıklar arasında Petrol Bakanlığı’nın da bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya “hayır” diye cevap veren Başbakan Maliki, kabinedeki değişiklikle ilgili açıklamayı Ayetullah Sistani ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra yaptı.

 

Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, ülkede yaşanan akaryakıt bunalımını çözme konusunda başarısız bulunarak eleştiriliyordu.

 

Kabinedeki değişiklikle ilgili kararım meclisin tatilinin sona ermesinin ardından Salı günü meclise sunulması bekleniyor.

 

Dünyanın üçüncü büyük petrol rezervine sahip olan Irak’ın halen tüm geliri petrol satışından karşılanıyor.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 16:23 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/1187/irak-ta-dort-bakan-degisiyor