“Maliki-Barzani küskünlüğü haftaya son bulacak”

04 Haziran 2013

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin önümüzdeki hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile olan iki yıllık küskünlüğüne son vermek için Erbil’e gideceği öne sürüldü.

 

YDH-Kürdistan Bölgesel Yönetimine ve Irak merkezi hükümetine yakın kaynaklar Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Erbil ziyaretinin ön hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı.

Kurdpress’e açıklamada bulunan kaynaklar, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin önümüzdeki Pazar günü bakanlar kurulu toplantısı yapmak ve Kürdistan Bölgesindeki siyasi liderlerle görüşmelerde bulunmak üzere Erbil’e gideceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Handan gazetesine açıklamada bulunan Irak Ticaret Bakanı Hasan Hayrullah, “ziyaret tarihi kesin olarak belirlenmese de Başbakan Maliki’nin Erbil ziyaretinin ön hazırlıkları tamamlandı. Büyük bir ihtimalle ziyaret Pazar günü gerçekleşecek” dedi.

Irak merkezi hükümetindeki Kürt bakanlardan Hasan Hayrullah, Maliki’nin Erbil ziyaretinde Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşmesinin ardından bakanlar kurulu toplantısı yapacağını açıkladı.