Kerry ve Pentagon’un Suriye çelişkisi

19 Haziran 2013

Amerikan Savunma Bakanlığının Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye’ye müdahale planına karşı çıktığı bildirildi.

YDH-Bloomberg’in haberine göre geçtiğimiz çarşamba günü Suriye’deki havaalanlarına acil bir saldırı düzenlenmesini isteyen Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin müdahale planına Pentagon karşı çıktı.

Haberde, Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Pentagon’dan üst düzey yetkililerle yaptığı toplantıda Suriye yönetiminin isyancılara karşı kimyasal silah kullandığını öne sürdüğü bazı üslere hava saldırısı düzenlenmesini istediği, Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin ise Kerry’nin müdahale planına karşı çıkarak dışişleri bakanlığından Suriye’ye saldırı sonrasına ilişkin planları konusunda daha fazla bilgi talep ettiği belirtildi.

Bloomberg’in haberinde Genelkurmay Başkanı Dempsey’nin “Dışişleri Bakanlığının böylesine büyük bir operasyonun ne kadar karmaşık olduğunu tam olarak kavrayabildiğini sanmıyorum” dediği ifade edildi.

Başta John McCain ve Joe Liebarman olmak üzere İsrail yanlısı birçok Cumhuriyetçi ve Demokrat senatör, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriyeli muhaliflerin silahlandırılmasına ilişkin kararını yetersiz bularak Amerika’nın uçuşa yasak bölge oluşturulması için Suriye’ye doğrudan müdahalede bulunması gerektiğini savunuyor.