Müslüman Kardeşler’den ABD’ye komplo suçlaması

29 Haziran 2013

Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütü, muhaliflerin erken seçim taleplerine teslim olmayacağını açıkladı.

YDH-Mısır’da yayımlanan eş-Şuruk gazetesine demeç veren Müslüman Kardeşler örgütü Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi, muhaliflerin erken seçim talebini kabul etmeyeceklerini belirterek, “ancak ordu böyle bu talebi desteklerse o zaman durum değişir; ama umarım ülke savaşa sürüklenmez”

Mısır’daki sorunun diyalog ve müzakerelerle çözümlenebileceğini belirten Beyyumi, “şu anda asıl ihtilaf İslamcılarla laikler arasındadır. Amerika da tüm imkanlar kullanılarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı tezgahlanan komploda rol sahibidir” dedi.

Mısır ordusunun, yaşanan olaylarla ilgili yayımladığı son bildirisini olumlu karşıladıklarını belirten Beyyumi, “İç barış yönünde adım atmak gerekiyor; çünkü aklı olan hiç kimse kan dökülmesini istemez. Sonuç itibariyle bizim tek dileğimiz başlanan noktaya geri dönülecek işler yapılmamasıdır. Çünkü daha önce ordunun siyasete müdahalesinden yeterince zarar gördük” dedi.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi, geçtiğimiz Pazartesi günü “Ordu siyasete müdahale etmemeye çalışıyor. Ancak ülkenin siyasi ve taifeci çatışmalara sürüklenmesine ve devlet kurumlarıyla beraber ülkenin çökmesine izin vermemek şeklinde tarihi ve milli bir görevi bulunmaktadır” demişti.