Selim İdris: Doha’da vaat edilen silahlar hala gelmedi

01 Temmuz 2013

Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, kendisine bağlı silahlı grupların gücünün Suriye ordusununkinden zayıf olduğunu söyledi.

 

YDH- Alman haber ajansına demeç veren Selim İdris, savaş cephelerindeki durumla ilgili yaptığı değerlendirmede, Özgür Suriye Ordusu’nun gücünün Suriye ordusuyla eşit olmadığını söyledi.

Dostlar grubu üyesi ülkelerin güvenlik ve istihbarat yetkililerinin de katıldığı bir toplantıyla geçtiğimiz yılın aralık ayında Antalya’da kurulan Özgür Suriye Ordusu komuta konseyinin başkanlığına seçilen Selim İdris, Suriye ordusunun gelişmiş silahlara ve hava gücü üstünlüğüne sahip olduğunu söyledi.

Doha’da yapılan Dostlar toplantısında kendilerine vaat edilen silahların hala ellerine ulaşmadığını belirten Selim İdris, Özgür Suriye Ordusu’nun sahadaki durumunun sıkıntılı olduğunu ifade etti ve “bizim savaşçıya değil, silaha ve lojistiğe ihtiyacımız var” dedi.

Selim İdris, Mısır’da yaşayan Suriyeli muhaliflerden de Mısır’da yaşanan olaylarda tarafsız kalmalarını ve olaylara karışmamalarını istedi.