Ra’d:Silahımız devletin emrindedir

09 Mart 2006

SAAF-Hizbullah parlamenterlerinden Muhammed Ra’d, devletin Hizbullah’a ait silahları Lübnan’ı

SAAF-Hizbullah parlamenterlerinden Muhammed Ra’d, devletin Hizbullah’a ait silahları Lübnan’ı ve Lübnan halkını korumak için kullanabileceğini belirtti.

 

Çin Haber Ajansı Şin Hua’nın Beyrut’tan bildirdiğine göre Hizbullah parlamenterlerinden Muhammed Ra’d, Hizbullah’ın silahlarının Direniş’in belirlediği mekanlarda saklı bulunduğunu belirterek “Hizbullah’a ait silahlar devletin tasarrufunda olacaktır, devlet Lübnan halkını korumak için ne zaman isterse bu silahlardan yararlanabilir” dedi.

 

Lübnan parlamentosunda konuşan Hizbullah milletvekillerinden Muhammed Ra’d, Arap ülkelerinden ve Lübnan’ın dostu olan ülkelerden de İsrail’in Lübnan’a uyguladığı hava ve deniz ablukasını kaldırması için İsrail’e baskı yapmalarını istedi.

 

İsrail’in 33 günlük savaş boyunca hiçbir hedefine ulaşamadığını belirten Ra’d, Tel Aviv’in Hizbullah’ın füze kapasitesinden dolayı karşılaştığı sürpriz sebebiyle İsrail’in Lübnan’a tekrar saldıramayacağını ifade etti.

 

Lübnan ordusunun Hizbullah’ı silahsızlandırmak için güney Lübnan’a yerleşmediğini ve ordunun böyle bir görevinin de olmadığını belirten Hizbullah parlamenteri, “Hizbullah böyle bir güvence vermedi, yalnızca güney Lübnan’da silahın olmamasını kabul etti, Hizbullah’ın silahsızlandırılması, birtakım siyasi mesajlar taşımaktadır. Devlet içinde karmaşaya sebebiyet vermemek için bunun ayrıntılarına girmek istemiyoruz” diye konuştu.