Mısır katliamı ile ilgili 206 tutuklama

10 Temmuz 2013

Salı günü Mısır Cumhurbaşkanlığı Muhafızları binası önünde 50’den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 206 kişinin tutuklandığı bildirildi.

YDH-Mısır’da yayımlanan el-Yovu’s- Sabi gazetesi, Kahire’nin doğu bölgesi savcısının Cumhurbaşkanlığı Muhafızları binası önünde yaşanan olayla ilgili olarak 206 kişinin 15 gün tutuklanmasına karar verdiğini bildirdi.

Haberde 446 kişinin ise vekaletle serbest bırakıldığı ifade edildi.

Mısır savcılığı cumhurbaşkanlığı muhafızları binası önündeki olayla ilgili olarak dün 652 sanık hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Mısır savcısının sanıkları, “askeri tesislere saldırmaya çalışmak”, “polise ve askere saldırmak”, “bir güvenlik görevlisini öldürmek”, “kamu düzenini bozmak”, “halk arasında korku ve dehşet yaratmak” ve “yasadışı silah bulundurmak”la suçladığı bildiriliyor.

Öte yandan Mısır Başsavcılığı da son olaylarla ilgili olarak Müslüman Kardeşler Genel Mürşidi Muhammed Bedii, Özgürlük ve Adalet Partisi (ÖAP) Genel Sekreteri Muhammed Baltacı, Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmud İzzet, Vasat Partisi başkan Yardımcısı İsam Sultan, Cemaat-ı İslami liderlerinden İsam Abdulmacid, Cemaat-i İslami liderlerinden Safvet Abdulgani ve Müslüman Kardeşler liderlerinden Mahmud Hüseyin hakkında tutuklama kararı çıkardı.