Mısır’dan ABD’nin “anlayışına” takdir

11 Temmuz 2013

Mısır geçici yönetimi, Amerika’nın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ilgili tutumunu takdir etti.

YDH-Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulati, Amerika’nın Mısır’da 30 Haziran’dan sonra yaşananları doğru anladığını söyledi.

Amerikan dışişleri bakanlığının Muhammed Mursi’nin demokratik olmayan bir yönetim anlayışı sergilediğine ilişkin açıklamasına değinen Abdulati, “ABD’nin bu açıklaması, Mısır’da son dönemde yaşanan gelişmeleri doğru anladıklarını gösteriyor. Bu gelişmeler, 30 Haziran’da sokaklara çıkan ve meşru hakları olan erken seçimi talep eden milyonlarca Mısırlının isteklerinin tecellisidir” dedi.

  Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, “Mursi yönetimi demokratik değildi” demiş ve bunu muhaliflerin Mursi aleyhine topladıkları 22 milyonluk imzayla gerekçelendirerek “demokrasi sadece seçimlerde galip gelmek demek değildir” diye açıklamıştı.

Dün de Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney düzenlediği basın toplantısında, Mısır’da yaşanan şeyin darbe olup olmadığına ilişkin bir soruya “Mısır’da yaşanan durumda birçok belirsizlik söz konusu, orada yaşananın ne olduğunu tanımlayabilmemiz için zamana ihtiyacımız var” demişti.