İstanbul’dan Alevilere saldırı çağrısı

12 Temmuz 2013

Suriye İslami Kurtuluş Cephesi liderlerinden Şeyh Enes Ayrut, savaşta korku dengesi yaratmak için Alevilerin yaşamakta olduğu bölgelere saldırı çağrısında bulundu.

YDH-Bulunduğu İstanbul’dan Reuters’e demeç veren Şeyh Enes Ayrut, savaş dengelerinin değiştirilmesi ve korku dengesi kurulması için, Alevilerin yaşamakta olduğu köylere ve yerleşim merkezlerine saldırı çağrısı yaptı.

Enes Ayrut çağrısında şu ifadeleri kullandı: ''Köylerine, yerleşim merkezlerine ve kalelerine odaklanmamız lazım. Aksi takdirde bu şekilde bırakılırlarsa rejimin koruması altında olduklarından dolayı başlarına hiç bir şey gelmeyecek ve etkilenmeyecekler.''

Banyas'ta devrimden çok önce rejime karşı protesto eylemlerini organize ettiğini belirten Ayrut, ''Onları kalelerinde vurursak, Beşşar'a karşı bir pozisyon almaya başlayacaklar. Onlar şimdi rahatlar; ama rejimin kontrolünü kaybettiği bölgelerde her zaman bombalamalar, darbeler ve acılar var. Korku dengesini kuramazsak savaşı kazanamayız. Yolumuzu kısaltmak istiyorsak sahil bölgelerine odaklanmamız gerekiyor. Göç ettiğimiz gibi onların da göç etmesini sağlamalıyız. Acı çektiğimiz gibi acı çekmeliler.''

Kendilerinin aslında iç savaş istemediğini; ancak bu savaşın kendilerine dayatıldığını öne süren Enes Ayrut, ''Alevilerin eli kanla kirlendi. Adaleti sağlamaları gerekiyor yoksa bizimle devam edemezler. Beşşar'ı terk edip, vatandaşın hukukunu savunmaya çalışan devrimcilerin tarafını tutmalıydılar” dedi.

Şeyh konuşmasının devamında, sahil bölgesinde bir Alevi devleti kurma ihtimalinin uzak olduğunu ve Türkiye'nin buna izin vermeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Enes Ayrut, Sukuru’ş Şam ve Tevhit Tugayları gibi çok sayıda İslamcı silahlı grubun koalisyonu olan İslami Kurtuluş Cephesi’nin ve Katar’da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonun üyesi olarak tanınıyor.