Beyaz Saray’dan Mısır hükümetine uyarı

29 Temmuz 2013

Amerikan yönetimi, Mısır’da cumartesi günü yaşanan kanlı müdahaleyi eleştirerek bu durumun Mısır geçici hükümetinin taahhütlerine aykırı olduğunu belirtti.

YDH- Reuters haber ajansının haberine göre Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada cumartesi günü 72 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların Mısır’daki demokratik geçiş süreci için bir geri adım olduğu ifade edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mısır güvenlik güçlerinin kanlı müdahalesinin Mısır’daki demokratik geçiş süreci için bir geri adım niteliğinde olduğunu ve Mısır geçici hükümetinin en kısa sürede sivil yönetime geçiş taahhüdü ile çeliştiğini söyledi.

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları geçtiğimiz cumartesi günü güvenlik güçlerinin göstericilere gerçek mermilerle ateş açtığını açıklamıştı.

Beyaz saray Sözcüsü Josh Earnest, yaşanan son şiddet olaylarının Amerika’nın Mısır’a yönelik yardımlarını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soruya Mısır ordusunun bu tutumuna rağmen Washington’un yardım kararı konusunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyerek cevap verdi ve Mısır’a yardım konusunun Muhammed Mursi’nin azledilmesinden beri değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.