Tunuslu muhaliflerden 6 Ağustos’ta gösteri çağrısı

03 Ağustos 2013

Tunuslu muhalifler, 6 Ağustos’ta kitlesel gösteri çağrısında bulundu.

YDH- Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Tunus’taki muhalif grupların oluşturduğu koalisyon, hükümetin istifası ve kurucular meclisinin feshedilmesi için kitlesel gösteri çağrısında bulundu.

Aşırı solcu partilerle ılımlı sağcı partilerin yer aldığı belirtilen muhalefet koalisyonu, muhalif solcu lider Şükrü Belaid’in 6 Şubat’ta öldürülmesinden dolayı 6 Ağustos’u sembolik bir tarih olarak belirlediklerini açıkladı.

Mısır’daki Temerrud Hareketi’nin Musri yönetiminin devrilmesine sebep olan gösteri çağrısının ardından aynı isimle hükümet ve meclis aleyhine imza toplayan Tunus Temerrud Hareketi, geçtiğimiz haftalarda öldürülen Muhammed İbrahimi adlı muhalif milletvekilinin öldürülmesinden sonra eylemlerini tırmandırmıştı.

Tunus’ta iktidardaki İslamcı Nahda Partisi, işlenen cinayetlerden selefileri sorumlu tutarak hükümetin istifasına karşı çıkmakla birlikte hükümet koalisyonunun genişletilmesine açık olduğunu belirtiyor.

Nahda Partisi, meclisin feshedilmesine ise karşı çıkarak bunun kendileri açısından bir kırmızıçizgi olduğunu ifade ediyor.