Mukteda Sadr Necef bürosunu kapattı

05 Ağustos 2013

Irak’ın etkili siyasi liderlerinden Mukteda Sadr’ın Necef bürosunu kapatması basına Sadr’ın siyasete veda ettiği şeklinde yansıdı.

YDH-Arap basınından birçok gazete veya internet sitesi, Sadr hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bıraktığını bildirdi.

Kudsu’l Arabi, el-Fecr, Sumeriyenews, Mesele ve Nahil gibi gazete veya haber ajanslarının sitelerinde yer alan habere göre Mukteda Sadr, Necef’teki bürosunu kapattı ve siyaseti bıraktı.

İsmi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde Mukteda Sadr’ın Irak’ta şu an yaşanmakta olan güvenlik durumundan memnun olmadığı, politikacıların suskunluğundan ve çekişmelerinden dolayı artık umutsuzluğa kapıldığı bu yüzden de mevcut durumu protesto ederek Necef bürosunu kapattığı bildirildi.

Sadr Hareketi’nin Irak parlamentosundaki Ahrar Grubunun Başkanı Baha el-Areci, Şarkiye televizyonuna verdiği demecinde “Sadr’ın bu tutumu, onun siyasi süreç çerçevesinde Irak’a karşı girişilen hiçbir komploya katılmayacak istemediğinin bir göstergesidir” dedi.

 El-Iraknet adlı haber sitesi ise Mukteda Sadr’ın siyaseti bıraktığına ilişkin iddiaları yalanlayarak, Sadr’ın sadece Necef bürosunu kapattığını bildirdi.

Iraknet’in haberinde Necef bürosunun Sadr yanlılarıyla Asaibu Ehlu’l Hak adlı grup taraftarları arasında geçen Cumartesi günü Sadr kentinde yaşanan çatışma sebebiyle kapatıldığı belirtildi.

Mukteda Sadr’a yakın bir kaynak, yaptığı açıklamasında Sadr’ın siyaseti bırakmadığını ve basında yer alan haberlerle ilgili olarak yakında bir açıklama yapacağını söyledi.