Sisi: Amerika’nın baskılarına teslim olmayacağım

06 Ağustos 2013

Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi’nin Amerikalı yetkililerin çözüm yönündeki baskılarına teslim olmayacağını söylediği bildirildi.

YDH- El Cezire İngilizce servisi, Amerikalı yetkililerin Mısır’daki siyasi krizin çözümü için başlattıkları yoğun temaslara rağmen Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi’nin kendi çözüm görüşünde direttiğini bildirdi.

Uzun bir süredir Mısır’daki taraflarla temaslarını sürdüren Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns’tan sonra ABD Senatosu’ndan Senatör John McCain ile Lindsey Graham da hem Mısır geçici hükümetiyle hem de Müslüman Kardeşler liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

El Cezire televizyonu, Senatör McCain ile Lindsey Graham’ın bugün Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi ile görüştüğünü ve General Sisi’nin ABD’nin baskılarına teslim olarak tutumunu değiştirmeyeceğini söylediğini bildirdi.

General Sisi, Amerikalı senatörlerle yaptığı görüşmede Mısır halkının iradesinin aksine olacak bir diyaloga boyun eğmeyeceğini söylediği ordunun öngördüğü yol haritasını değiştirmeyeceğini söyledi.

El Cezire televizyonu Arapça servisi de Senatör McCain ile Lindsey Graham’ın Mısırlı taraflarla yaptığı görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında 30 Haziran’daki müdahaleyi bir askeri darbe olarak nitelediğini bildirdi.

Amerikalı senatörler, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve Müslüman Kardeşlerin de yer aldığı kapsamlı bir diyalog başlatılması gerektiğini ifade etmişlerdi.