İran’dan Mısır’daki olaylara tepki

14 Ağustos 2013

İran Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da yaşanan olayları derin bir kaygıyla izlediğini açıkladı.

YDH-İrna haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanlığı Mısır’da bugün yaşanan olaylarla ilgili bir bildiri yayımladı.

Tahran’ın Mısır’da yaşanan olayları dikkatle izlediğinin belirtildiği bildiride, “Bugün yaşanan olaylar, İslam dünyasının bu büyük ülkesinde iç savaş ihtimalini güçlendirmektedir, bu olayların sürmesi, tarih ve medeniyet inşa eden Mısır’ın yararına olmayacaktır” denildi.

Mısır’daki çatışan tarafları soğukkanlı ve özverili olmaya davet eden İran Dışişleri bakanlığı, bu ülkede yaşanan olayların zaten kriz içerisinde olan bölge açısından tehlikeli ve vahim sonuçlar doğurabileceğine vurgu yaparak bu tehlikeli sürecin derhal durdurulması gerektiğini ifade etti.

Mısırlı dini, siyasi şahsiyetleri ve siyasi grupları, sorunun barışçı ve demokratik yollardan çözümü için çaba göstermeye çağıran İran dışişleri bakanlığı, “Açıktır ki bu durumun sürmesi, siyonist düşmanla emperyalistlerin maşası olan aşırı grupların bu durumu istismar etmesine, Mısır halk devriminin çizgisinden sapmasına neden olacak ve ülkenin ilerlemesi ve kalkınması sürecine telafisi mümkün olmayan zararlar verecektir” ifadelerine yer verdi.