Mısır polisinin şiddeti, Mursi karşıtlarını böldü

17 Ağustos 2013

Muhammed Mursi yönetiminin devrilmesiyle sonuçlanan 30 Haziran gösterilerinin organizatörlerinden Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin sözcüsü istifa etti.

YDH- Mısır’daki 11 liberal ve solcu grubun Müslüman Kardeşler yönetimine karşı oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi Sözcüsü Halid Davud, el-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada Ulusal Kurtuluş cephesi sözcülüğünden istifa ettiğini; ancak Dustur partisindeki üyeliğini sürdürdüğünü söyledi.

Artık 11 siyasi grup adına açıklama yapamayacağını belirten Davud, Ulusal Kurtuluş Cephesi’ni oluşturan grupların çoğunun Mısır güvenlik güçlerinin Nahda ve Rabiatu’l Adeviye meydanlarındaki göstericilere uyguladığı, yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan şiddetin bir hata olduğunu kabul etmek istemediğini söyledi.

Halid Davud “Hiçbir şey halkın öldürülmesinden daha kötü değildir; ancak bundan daha da kötü olan halkın güç kullanılarak öldürülmesini onaylamaktır. Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin çoğu, Mısır polisinin ve ordusunun şiddetini onaylamaktadır” dedi.

“Biz 25 Ocak ve 30 Haziran devrimlerini güvenlik güçleri serbestçe halkı öldürsün diye yapmadık” diyen Halid Davud, Sadece Adeviye meydanında 500’den fazla sivilin öldüğünü vurgulayarak bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.