Muhalifler: Türkiye üzerinden 400 ton silah aldık Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
25 Ağustos 2013 · 01:00

Muhalifler: Türkiye üzerinden 400 ton silah aldık

Suriyeli muhalif kaynaklar, Arap ülkeleri tarafından satın alınmış 400 ton silahın Türkiye üzerinden Suriye’ye nakledildiğini açıkladı.

YDH-Reuters haber ajansının haberine göre,  Suriyeli muhalif kaynaklar 400 ton silahın Şam kırsalındaki kimyasal saldırı olayından sonra Suriye’deki isyancı grupların silah kapasitesini arttırmak için gönderildiğini belirtti.

Yapılan bu silah sevkiyatının şimdiye kadar yapılan en büyük sevkiyatlardan biri olduğu belirtilirken açıklamayı yapan Muhammed Selam adlı muhalif kaynak, silahların Arap ülkeleri tarafından satın alındığını ve Hatay üzerinden Suriye’ye sokulduğunu açıkladı.

Muhammed Selam Reuters’e verdiği demecinde Türkiye sınırından gelen 20 silah yüklü TIR’ın çeşitli muhalif gruplara ait silah depolarına doğru gittiğini söyledi.

Suriyeli muhaliflere ait Askeri Konsey’e mensup bir yetkili de yapılan silah naklini doğrulayarak sevkiyatın önceki hafta başladığını ve Doğu Guta’ya yapılan saldırıdan sonra da arttığını söyledi.

  

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.08.2026 07:22 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/12201/muhalifler-turkiye-uzerinden-400-ton-silah-aldik