Suriye, BM’den üç bölgede daha araştırma istedi

28 Ağustos 2013

Suriye yönetimi, BM’den muhalif grupların kimyasal silah kullandığı üç bölgede daha araştırma yapmasını istedi.

YDH- İrna haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, BM’den muhalif grupların Suriye güvenlik güçlerine karşı kimyasal silah kullandığı üç bölgede daha araştırma yapılmasını istedi.

Caferi, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada “BM Genel Sekreteri Ban ki Moon’dan BM denetçilerinin muhalif silahlı grupların Suriye güvenlik güçlerine karşı kimyasal silah kullandığı üç bölgede acilen inceleme yapması istedik” dedi.

Beşşar Caferi, Suriye’ye yönelik askeri müdahale söylentileriyle ilgili olarak da İsrail’in Amerika’yı Suriye’ye askeri müdahalede bulunması için teşvik ettiğini belirtti ve “herhangi bir ülkeye askeri müdahalede bulunma kararı verebilecek olan tek yer Birleşmiş Milletlerdir” dedi.

Güvenlik Konseyi'nde uzlaşma sağlanamadı

Öte yandan bugün Suriye konusunu görüşmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi’nde İngiltere tarafından hazırlanan karar taslağı üzerinde anlaşmaya varılamadı bildirildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, daha önce yaptığı açıklamada Güvenlik Konseyi’nde görüşülmek üzere, Suriye'deki kimyasal silah saldırısını kınayan ve sivilleri korumak için gerekli önlemlerin alınmasına yetki veren bir tasarı hazırladıklarını açıklamıştı.

İngiltere’nin karar taslağına Rusya’nın itiraz ettiği bildirildi. Taslağın oylamaya sunulması durumunda Rusya ve Çin’in tasarıyı veto etmesi bekleniyor.