Muhaliflere yoğun silah sevkiyatı

06 Eylul 2013

Amerika’nın Suriye’ye yapması beklenen hava saldırısı öncesinde Suriye’deki silahlı gruplara yoğun şekilde silah gönderildiği bildirildi.

YDH-İngiliz Times gazetesinin haberine göre Amerika’nın hava saldırısı öncesinde CIA, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkeleri tarafından gönderilen silahların isyancılara ulaştırılmasını koordine ediyor.

Haberde, Özgür Suriye Ordusunun Körfez ülkelerindeki koordinatörlerinin Arap ülkeleriyle tanksavarlar, yerden havaya füzeler ve diğer ağır silahların verilmesi konusunda görüşmelerde bulunduklarını açıkladığı bildirildi.

Daha önce de Reuters’e açıklamada bulunan Suriyeli muhalif bir kaynak, Amerika’nın Suriye’ye saldırı ihtimalinin gündeme gelmesinden sonra Türkiye üzerinden 400 ton silah aldıklarını açıklamıştı.

Amerikan yönetimi, Suriye yönetiminin 21 Ağustos’ta Doğu Guta’da kimyasal silah kullandığını iddia ederek saldırı kararı almış; ancak İngiltere parlamentosunun saldırıya katılmama yönünde karar vermesinden sonra Obama yönetimi de saldırıyla ilgili nihai kararı ABD Kongresine bırakmıştı.

Amerikan Kongresi 9 Eylül’de Suriye’ye askeri müdahalede bulunulmasına ilişkin Beyaz Saray önerisini oylayacak.