Esed: Saldırı olursa ABD üsleri cevabını alır

09 Eylul 2013

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Amerika’nın Suriye’ye saldırı düzenlemesi halinde gereken cevabı alacağını söyledi.

YDH-CBS televizyonuna demeç veren Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesine yönelik bir saldırı olması halinde Amerika’nın bölgedeki üslerine yönelik saldırıları beklemesi gerektiğini söyledi.

Ortadoğu bölgesinde sadece devletlerin birer aktör olmadığını belirten Suriye Cumhurbaşkanı, Amerika’ya verilecek cevapların sadece devlet güçleriyle sınırlı kalmayacağını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, CBS muhabirinin ABD’ye verilecek cevaplar içerisinde kimyasal silah saldırısının da olup olmayacağına yönelik sorusu üzerine bunun bazı şartlara bağlı olduğunu belirterek isyancı ve terörist grupların kimyasal silahları ele geçirmesi halinde bu silahların kullanılabileceğini belirtti ve “ben kahin değilim, neler olabileceğini şimdiden söyleyemem” dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, şunları söyledi: “11 Eylül yaklaşırken Amerikalı politikacılara ve Kongre üyelerini teröristlerle işbirliği yapmamaları konusunda uyarıyorum. Aksi takdirde bunun bedelini ağır öderler. 11 Eylül’de önce hiç kimse böyle bir saldırıyı düşünemezdi, Suriye’ye saldırının doğuracağı sonuçları da kimse öngöremez; çünkü bölge bir patlama noktasında bulunuyor.”