Nusra’dan Humus’ta yeni katliam

11 Eylul 2013

Nusra Cephesi adlı el-Kaide bağlantılı grubun Humus’un Maksar el-Husan köyünde 12 sivili katlettiği açıklandı.

YDH-Reuters haber ajansının bildirdiğine göre merkezi Londra’da bulunan muhaliflere ait Mirsad adlı insan hakları örgütü, Nusra Cephesi militanlarının dün saldırdıkları Maksar el-Husan köyünde 12 sivili öldürdüğünü açıkladı.

Mirsad adlı insan hakları örgütünün başkanı Rami Abdurrahman, Nusra Cephesi militanlarının Humus’a bağlı Maksar el-Husan köyünü dün işgal ettikten sonra aralarında kadınların ve yaşlıların da bulunduğu 12 Alevi’yi kurşuna dizerek öldürdüğünü söyledi.

Köylülerin neden öldürüldüğüne dair ellerinde bilgi bulunmadığını belirten Rami Abdurrahman, olaydan sonra Suriye güvenlik güçlerinin köye gelerek militanlarla çatıştığını ve köyün militanlardan geri alındığını söyledi.

Suriye ordusu ile Nusra cephesi militanları arasında yaşanan çatışmada 2 güvenlik görevlisiyle çok sayıda militanın öldürüldüğünü belirten Rami Abdurrahman, silahlı militanların Tartus’un Türkmenlerin yaşadığı el-Matrus köyünde de 4 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Mirsad, ülkenin her yerinde silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasında çatışmaların yaşandığını belirterek haftada binden fazla kişinin öldüğünü açıkladı.