Tunus sendikasından muhtıra

18 Eylul 2013

Tunus sendikası, ülkedeki siyasi bunalımın çözümü için sunduğu önerilerin hayata geçirilmesi için takvim açıkladı.

YDH-El Alem televizyonun haberine göre tüm çalışanları kapsayan Tunus sendikası, ülkedeki siyasi krizin sona erdirilmesi için ülkeyi seçimlere götürecek bir geçiş hükümeti kurulmasını istedi.

Tunus sendikası, hükümetten üç hafta içerisinde istifa etmesini ve seçimlere nezaret edecek bir geçiş hükümeti kurulmasına giden yolu açmasını talep etti.

Tekliflerini tüm siyasi partilere ilettiklerini belirten Tunus sendikasından bir yetkili, partilerden iki gün içerisinde konuyla ilgili yaklaşımlarını ortaya koyan görüş beklediklerini söyledi.

Hükümet ve muhalefet partileri ile görüşmelerde bulunan bir sendika yetkilisi de hükümetin istifasının seçim zamanı konusunda uzlaşma sağlanacak müzakerelerden sonra gerçekleşeceğini söyledi.

İktidardaki Nahda Partisi, sendikanın sunduğu önerilerden bazı maddelere itiraz ettiklerini açıkladı.

Tunus muhalefeti, Muhammed İbrahimi adlı bir muhalif politikacının öldürülmesinden sonra gösteriler düzenleyerek hükümeti ve parlamentoyu istifaya çağırmıştı.

İktidardaki Nahda Partisi ise geniş tabanlı bir hükümetin kurulmasını kabul etmekle birlikte parlamentonun ve hükümetin istifasını reddetmişti.

Geçtiğimiz günlerde de gazeteciler sendikası genel grev çağrısı yapmış ve AFP’nin bildirdiğine göre basın sektörünün yüzde 90’ı greve katılmıştı.