Kürt liderlerden Şam ziyareti Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
03 Ekim 2013 · 01:00

Kürt liderlerden Şam ziyareti

Suriye’deki iki Kürt partisinin yetkilileri Ulusal Koordinasyon Kurulu ile görüşmelerde bulunmak için Şam’a gitti.

YDH- Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre bazı Kürt gruplar Doha’da kurulan Ulusal Koalisyon’a katılırken, iki Kürt partisinin liderleri de Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun daveti üzerine başkent Şam’a gitti.

Şam ziyaretiyle ilgili olarak Kurdpress haber ajansına demeç veren Suriye Kürt Demokrat Partisi Lideri Cemal Baki, Suriye içindeki muhalif gruplarla son derece olumlu ve değerli görüşmeler yaptıklarını belirterek 2. Cenevre Konferansı ile ilgili önemli konu başlıklarının gündeme geldiğini ve bunlar üzerinde tartışmalar yaptıklarını söyledi.

Şam ziyaretine Suriye Kürt Demokrat Partisi Lideri Cemal Baki’den başka Demokratik Birlik Partisi’nden (PYD) de bazı liderlerin katıldığı bildirildi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.08.2026 02:05 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/12315/kurt-liderlerden-sam-ziyareti