Koalisyon’dan Suudilere mesaj: Yalnızlaşıyoruz

10 Ekim 2013

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif grubun Amerika’nın kendilerini yalnız bıraktığını belirterek Suudi Arabistan’dan yardım istediği öne sürüldü.

YDH- Lübnan’dan yayın yapan Ahbar Press’in haberine göre Katar’da kurulan Ulusal Koalisyon adlı muhalif grubun üyeleri gönderdikleri bir mesajla Suudi Arabistan’dan acil yardım talep etti.

Habere göre Ulusal Koalisyon tarafından gönderilen mesajda Amerika’nın kendilerine verdiği desteği çekmekte olduğu belirtildi ve Beşşar Esed’in güçlü bir şekilde iktidarda kalması durumunda ABD ile anlaşacağı ve sahadaki tüm muhaliflerin savaşı kaybedeceği ifade edildi.

Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklara dayandırılan haberde muhalifler, Suudi Arabistan’a gönderdikleri mesajda “Amerika, Beşşar Esed’e yakınlaşma yönünde adımlar atmaya başladı, bizi yalnız bıraktı. Bu ise muhaliflerin birbiriyle hesaplaşmaya başlamasına neden oldu. Suudi Arabistan buna aldırış etmezse tüm şartlar aleyhimize dönecek; çünkü Suriye ordusunu terk eden birçok kişi yeniden orduya dönme eğiliminde” denildi.