İhvan’dan hükümetle müzakere önerisine ret

14 Ekim 2013

Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütü, hükümetle müzakere öneren planı, içerdiği ön şartlar sebebiyle reddetti.

YDH- El Arabiya televizyonunun haberine göre, Müslüman Kardeşler’e yeni hükümetin tanınması karşılığında siyasete girme izni elde etmeyi öngören bir müzakere önerildi.

Müslüman Kardeşler İrşat Bürosu Üyesi Muhammed Ali Beşer ise getirilen ön şartlar sebebiyle müzakereyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

El Arabiya televizyonu, hükümetle Müslüman Kardeşler arasında müzakerelerin başlatılmasına ilişkin önerinin Mısır İslam Araştırmaları Kurulu Üyesi Ahmed Kemal tarafından gündeme getirildiğini ve konunun henüz resmiyet kazanmadığını belirterek müzakere önerisinin “Müslüman Kardeşler’in şiddeti mahkum etmesi, Mısır halkından ve devletinden özür dilemesi, yeni hükümeti tanıması ve taraftarlarını gösterilerden uzak tutması” gibi ön şartlar içerdiğini bildirdi.

Müzakere önerisinin, ön şartları kabul etmesi halinde Müslüman Kardeşler’e siyaset izni verilmesini, Müslüman Kardeşler üyelerinin tutuklanması sürecinin durdurulmasını ve bazı liderlerin serbest bırakılmasını öngördüğü bildirildi.

Müslüman Kardeşler İrşat Bürosu Üyesi Muhammed Ali el-Beşer, önerinin bir gruba karşı diğer bir grubun tarafının tutulması olduğunu belirterek darbenin tanınması anlamına gelen bu öneriyi kabul etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.