Suriye’nin güneyindeki 70 silahlı grup: Koalisyonu tanımıyoruz

16 Ekim 2013

Suriye’nin güneyindeki 70 silahlı grup, Dostlar Grubu’nun Suriye halkının yasal temsilcisi olarak tanıdığı Ulusal Koalisyon adlı örgütü tanımadığını açıkladı.

YDH-Fransız haber ajansının bildirdiğine göre güney Suriye cephesinde savaşan 70 silahlı grup, bir video aracılığı ile artık Ulusal Koalisyonu tanımadığını ilan etti. 

Haberde 70 civarında silahlı grubun 11 Kasım’da Doha’da kurulan Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Koalisyonu adlı muhalif örgütü tanımadığına dair açıklamasının, eylül ayı sonunda kuzey cephesindeki 13 grubun, el-Kaide'ye bağlı Nusra Cephesini de içine alan İslami bir oluşuma gitmesinden sonra yapıldığına dikkat çekildi.

70 Silahlı grubun saha komutanlarının açıklamasında ''Muhalefeti temsil ettiğini iddia eden siyasi yapıların başarısızlığından sonra biz güney illerindeki saha komutanları, güneyde ''Devrim Komuta Konseyini'' kurduğumuzu ve bizi temsil ettiğini ilan eden herhangi bir siyasi yapıyı, en başta Koalisyonu tanımadığımızı ilan ediyoruz'' denildi.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu’nun siyasi-medya koordinatörü Luey Mikdad, bu açıklamanın Selim İdris liderliğindeki Özgür Suriye Ordusu’nu reddetmediğini söyledi.

Açıklamayı incelediklerini aktaran Mikdad, bu grupların liderleri ile iletişime geçeceklerini de bildirdi.

Mikdad daha sonra ''Koalisyondaki kardeşlerimiz, Suriye içinde kanını feda eden halkın ve devrimcilerin sesine, dikkatli bir şekilde kulak vermeli” dedi ve devrimcilerin taleplerini hafife alınmaması gerektiğini söyledi.