Ulusal Koalisyon’dan U dönüşü: Resmi davet bekliyoruz

09 Kasım 2013

Daha önce Cenevre-2 konferansına katılmayacağını açıklayan Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgüt, konferansa katılmak için resmi davet beklediğini açıkladı.

YDH-El Arabiya televizyonunun haberine göre Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif grubun sözcüsü Halid Salih, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında Cenevre-2 Konferansına katılmaya hazır olduklarını belirtti.

Ulusal Koalisyon’un Sözcüsü Halid Salih, “Koalisyon her zaman Suriye krizine temel oluşturacak her türlü siyasi adıma bağlı kalmıştır ve kalacaktır” dedi.

Cenevre-2 Konferansını düzenleyen asli tarafın BM olduğunu ve Koalisyon’un BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la sürekli temas halinde bulunduğunu belirten Halid Salih, Cenevre-2’ye katılmak için resmi davet beklediklerini açıkladı.

“Cenevre-2 geçiş hükümeti kurulması için büyük bir adımdır; ancak bundan önce Suriye yönetiminden iyi niyet görmemiz gerekiyor” diyen Salih, Rusya’yı bazı muhalif gruplara destek vermekle suçlayarak, Rusya tarafından desteklenen muhaliflerin gerçekte Suriye yönetiminden yana olduğunu iddia etti.

Suriye Ulusal Koalisyonu, daha önce Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in çekilmesini öngörmeyen hiçbir konferansa katılmayacağını açıklamıştı.

Şarku’l- Avsat gazetesi, dün, ABD’nin eski Suriye büyükelçisi Robert Ford’un Ulusal Koalisyon’u Cenevre-2’ye katılmaya ikna etmek için İstanbul’a gittiğini bildirmişti.