Ahmed Carba: Cenevre-2 için henüz karar vermedik

26 Kasım 2013

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif grubun Başkanı Ahmed Carba, Cenevre-2 konferansına katılma konusunda henüz nihai kararlarını vermediklerini açıkladı.

YDH- Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ile Kahire’de yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Carba, “Suriyeli muhalifler bu toplantıya birleşik olarak gidecek ve toplantıda onları Ulusal Koalisyon temsil edecek” dedi.

Ulusal Koalisyon’un askeri kanadı olarak yapılandırılan Özgür Suriye Ordusu askeri konseyinin başkanı Selim İdris de bugün yaptığı açıklamada Cenevre-2 konferansıyla ilgili olarak kendileriyle resmi bir istişarede bulunulmadığını belirterek konferans öncesinde ve sonrasında ateşkes yapmayacaklarını söylemişti.

Ulusal Koalisyon olarak Cenevre-2 Konferansına katılma konusunda henüz nihai kararı vermediklerini belirten Ahmed Carba, İran devrim muhafızları ordusu ile Hizbullah’ın Suriye’den çekilmesini talep ettiklerini söyledi ve “siyasi adımlar konusunda her türlü ilerleme ancak bu çerçevede olabilir” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban ki Moon, Surğiye sorununa siyasi çözüm bulunmasını öngören Cenevre-2 konferansının 22 Ocak’ta yapılacağını açıklamıştı.