Mukteda Sadr’dan Mehdi Ordusu’nda temizlik

27 Kasım 2013

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Diyala kentinde askeri düzende resmi geçit yapan Mehdi Ordusu üyelerini Mehdi Ordusu’ndan ihraç etti.

YDH-Irak’tan yayın yapan el-Mesele adlı haber sitesi, Başbakan Nuri el-Maliki’nin de Mukteda Sadr tarafından dışlanan kişilerin tutuklanmasını istediğini bildirdi.

Mukteda Sadr, dün Mehdi Ordusu adına bir grubun Diyala kentinde yaptığı askeri resmi geçitle ilgili olarak “Bu eylem, bizim vahdetçi çizgimize ve Mehdi Ordusu’nun faaliyetlerini askıya alma kararımıza aykırıdır. Mercilere danışılmadan yapılmış olan bu hareket, ‘Havza’ya danışmadan herhangi bir eylemde bulunmayın’ şeklindeki sözüne de aykırıdır” dedi.

Diyala’da yapılan askeri resmi geçidi açık bir itaatsizlik olarak niteleyen Mukteda Sadr, “Bu resmi geçide katılan herkes Sadr Hareketi’ne mensup tüm kurumlardan, hatta yeniden yapılandırılıp faaliyete geçirilecek askeri kanattan dışlanmıştır” dedi.

Öte yandan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin de Diyala’da askeri resmi geçit yapan ve Mukteda Sadr tarafından dışlanan kişilerin tutuklanmasını istediği bildirildi.