Katar, Suriye cumhurbaşkanlığı ofisiyle görüşüyor Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
02 Aralık 2013 · 01:00

Katar, Suriye cumhurbaşkanlığı ofisiyle görüşüyor

Lübnan ve Suriye’yle ilişkileri düzeltmek isteyen Katar, Beyrut ve Tahran’a heyet gönderdi.

YDH- Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesi, Katar Emiri Temim Bin Hamad’ın, Lübnan ve Suriye’yle ilişkileri düzeltme arayışında olduğunu yazdı.
  Gazetede yer alan habere göre Katar Emiri Hamad, iki hafta önce Beyrut ve Tahran’a bir heyet gönderdi. Hizbullah’la ilişkileri düzeltmek isteyen Katar’ın gönderdiği heyet, genel sekreter Seyyid Hasan Nasrallah’la bir araya geldi. Heyetin, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in ofisiyle irtibatının da sürdüğü bildirildi. 
  Haberde  Katarlı heyetin “Doha, Lübnan’la, Şiilerle ve özellikle de Hizbullah’la olan tabii ilişkilerine geri dönmek istiyor” dediği belirtildi.
  El-Ahbar yazarı İbrahim Emin’e göre Katar’ın bu adımı, Mısır’daki Müslüman Kardeşler Cemaati yönetiminin devrilmesi, Suriye dosyasının Katar’dan alınarak Suudi Arabistan’a verilmesi, Libya ve Tunus’taki Katar rolünün gerilemesinin ardından atıldı.
  Emin, bugünkü köşe yazısında İran’ın batılı ülkelerle olan Nükleer krizi çözüme kavuşturmasından sonra Katar’ın İran, Irak, Türkiye ve Hamas’la temasa geçerek Suudi Arabistan’ın artan nüfuzunu engellemek için bir ittifak oluşturulması mesajını ilettiğini ifade etti.
Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 06.11.2026 09:50 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/12469/katar-suriye-cumhurbaskanligi-ofisiyle-gorusuyor