Cenevre-2’ye katılacak muhaliflere hainlik suçlaması

17 Aralık 2013

Cenevre’de ikincisi düzenlenecek Suriye Konferansı’na bir ay zaman kala, Suriyeli muhalifler birbirlerine yönelik ihanet suçlamalarına başladı.

YDH-El-Kuds el-Arabi gazetesinde yer alan habere göre Ulusal Değişim Hareketi Lideri Ammar Kurabi, Cenevre 2 Konferansı’na katılacak muhalifleri Suriye halkının çıkarlarına ve devrimin taleplerine bağlı kalmamakla suçlayarak ‘hain’ diye niteledi.

Değişim Hareketi tarafından yapılan açıklamada “Cenevre-2 Konferansı’na devrimcileri temsil ettiği iddiasıyla katılacak olanlar, devrimin taleplerini gerçekleştirmeden ve Suriye hükümetiyle yönetimi paylaşma anlaşmasıyla dönerse, rejimin ortağı, Suriye halkının düşmanı ve devrimin haini olarak görülecektir” dedi.

Cenevre 2 Konferansı’na muhalefeti temsilen katılacak heyet, Suriye Ulusal Koalisyonu tarafından belirlenecek.

Koalisyon, heyette kimlerin yer alacağını belirlemek için dün akşam İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdi. Koalisyon Başkanı Ahmet Carba başkanlığında yapılan toplantının bugün de devam etmesi bekleniyor.

Almanya Haber Ajansı’na konuşan bir koalisyon üyesi, “İstanbul’da yapılan toplantıda “Terör, aşırılık ve Özgür Suriye Ordusu saflarının birleştirilmesi başta olmak üzere sahada ve askeri alandaki gelişmeler de ele alındı” dedi.